Publicerad i personalbladet Vattenstänk 132 (1998-01-26).

Eber Ohlsson


TV-inspelning i Hyllietornet.

Sveriges Television har hyrt Hyllie vattentorn en tid framåt för att spela in en TV-produktion. Tornets utsiktsplan har därför med scenografernas hjälp byggts om till arkitektkontor.

Ljus­sättning skedde på lördagen (24 januari), när bilden ovan är tagen, för att allt skulle flyta, när hela produktionsteamet kom på söndagen. När inspelningarna börjar, gäller det för skådespelarna att de också kan sina manus som rinnande vatten.

TV-produktionen är en av fyra fristående berättelser under samlingsrubriken Offer och gärningsmän, producerade av Gertrud Bengtsson. Berättelserna är skrivna av den på Österlen boende författaren Klas Östergren.

Hylliedramat har följande handling: ’En arkitekt, spelad av Thommy Berggren, på ruinens brant, förälskar sig i en invandrad städerska. När kvinnan försvinner, håller mannen på att bli paralyserad, med en halv miljon på fickan.’

Det är nog bäst att se filmen, när den går på TV om ca ett år, för att rätt förstå handlingen. Det intressant att även Emy Storm finns med i berättelsen.

Emy och Thommy spelade i Bo Widerbergs film Kvarteret Korpen. Den får väl bedömas vara den bästa Malmöfilmen.


Bilder som inte publicerades i personalbladet.